Cik gan tas būtu skaisti – profesionāls pavārs rosās mūsu virtuvē un gatavo maltītes! Lai gan Viesistaba šefpavārs Gatis Grosbergs nevar iepriecināt mūs ar šedevriem mūsu pašu virtuvēs ik dienas, mēs varam smelties viņa gudrības un būt lieliski šefpavāri paši sev!
Apskati receptes no 5. marta pasākuma DIEVIETES NOSLĒPUMS VIRTUVĒ – PAREIZA TEHNIKAS IZVĒLE un pārsteidz ģimeni ar debešķīgu maltīti.
Brīnišķīgā forele ar piedevām!
Forele
Foreles fileja 300 g
Sezama eļļa 10 ml
Sojas mērce 20 ml
Sezama sēklas 20 g
Pipari
Vakuuma maisiņi
Foreles fileja 300 g
Sezama eļļa 10 ml
Sojas mērce 20 ml
Sezama sēklas 20 g
Pipari
Vakuuma maisiņi
Ziedkāposti maisā
Ziedkāposti 1 kg
Sīpols 60 g
Ķiploks 15 g
Sviests 50 g
Sāls
Svaig siers 100 g
Ziedkāposti 1 kg
Sīpols 60 g
Ķiploks 15 g
Sviests 50 g
Sāls
Svaig siers 100 g
Vasabi ar eļļu un olu
Olas 2 gb
Sinepes 15 gr
Baltais balzametiķis 15 ml
Vasabi pulveris 15 g
Eļļa rapšu 300 ml
Sāls, cukurs
Olas 2 gb
Sinepes 15 gr
Baltais balzametiķis 15 ml
Vasabi pulveris 15 g
Eļļa rapšu 300 ml
Sāls, cukurs
Kartupelis
Mazie kartupeļi 1 kg
Sāls, pipari, rozmarīns, rapšu eļļa
Mazie kartupeļi 1 kg
Sāls, pipari, rozmarīns, rapšu eļļa
Caurspīdīgi gurķi
Gurķi 400 g
sāls, cukurs, baltais balzametiķis
Gurķi 400 g
sāls, cukurs, baltais balzametiķis
Dzidri, tumši sīpoli
Sarkanie sīpoli 300 g
Sāls, cukurs, sarkanvīna etiķis
Sarkanie sīpoli 300 g
Sāls, cukurs, sarkanvīna etiķis
Foreli iemarinē ar sojas mērci, sezama eļļu un pipariem. Ievakumē un liek gatavoties 45 minūtes uzkarsētā tvaika krāsnī 45 °C. Pirms pasniegšanas izņem no maisiņa, pārkaisa ar sezama sēklām.
Ziedkāpostu sadala ziedkopā;, sīpolu un ķiploku sagriež. Liek vakuuma maisā, pievieno sviestu un sāli. Liek uzkarsētā tvaika krāsnī 88 °C uz 1 stundu. Izņem no maisa un sablendē ar svaigo sieru.
Blenderī liek olas, sinepes, etiķi un sablendē. Pievieno sāli, cukuru un lēnā strūklā pievieno eļļu līdz sabiezē. Pagaršo un pievieno pēc vajadzības garšvielas. Ja ir vēlme pēc šķidrākas konsistences, tad pievieno ūdeni un eļļu.
Sakapā rozmarīnu un sajauc ar kartupeļiem, eļļu, sāli, pipariem. Liek cepties kombinētajā mikroviļņu krāsnī 220 °C grila režīmā ar 360w mikroviļņu režīmu. Cep 15 minūtes.
Gurķus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs, pārkaisa ar sāli, cukuru un pārlej ar balzametiķi. Liek vakuuma mais;a un vakuumē režīmā 3 un 3.
Sarkanos sīpolus sagriež ripiņās, pārkaisa ar sāli, cukuru un pārlej ar sarkanvīna etiķi. Liek vakuuma maisā un vakuumē režīmā 3 un 3.
Visas sastāvdaļas kārto uz šķīvja un dekorē ar zaļumiem.
Cepumi, zapte un kaut kas balts!
Sastāvdaļas
Dāmu pirkstiņi 1 iepakojums
Avenes 1k g
Cukurs 200 g
Maskarpone 1 kg
Pūdercukurs 150 g
Dāmu pirkstiņi 1 iepakojums
Avenes 1k g
Cukurs 200 g
Maskarpone 1 kg
Pūdercukurs 150 g
Avenes saspaida ar cukuru, maskarponi, piemaisa cukuru. Daļu cepumus sadrupina glāzēs, virsū liek avenes un krēmu, tad atkal cepumus, avenes un krēmu. Dekorē ar ogām.