Vadītāja Indra par mūsdienīgu virtuvi

Kas šobrīd ir aktuāls, kā izveidot augstas klases virtuvi? Kā kombinēt melnas krāsas virtuvi? Ko darīt, ja ir vēlme izcelties? Par to vairāk stāsta Arens vadītāja Indra.

Ražotnes neierobežotās iespējas

Ģimenes spēkā un ilggadējā darbībā smelta pieredze

Arens ir ģimenes uzņēmums un darbojas kopš 1992. gada. Viss aizsākās Igaunijā, Tartu, kad Arens ģimene izveidoja nelielu mēbeļu ražotni. Nepārtrauktas investīcijas, patiesa ieineteresētība aktuālajā, jaunajā un modernajā, ir ļāvis Arens kļūt par tirgus līderiem savā jomā. Nu jau vairākus gadus Arens pieder 40% virtuves mēbeļu tirgus Igaunijā, ražotne droši var sevi saukt par liekāko un modernāko virtuves mēbeļu ražotni Baltijā.

Šobrīd ražotnes platība sasniegusi 16 000m2, un ik dienas tajā tiek izgatavoti 30 virtuves mēbeļu komplekti. Ražotnē strādā 90 cilvēki un kopumā ir izgatavotas vairāk nekā 120 000 virtuves iekārtas.

 

Augstākā kvalitāte

Kvalitāte ir viens no Arens darbības stūrakmeņiem gan ražotnē, gan darbā ar klientu. Mūsu darbinieki ir kompetenti un spēs ieteikt, rekomendēt un konsultēt katru projektu individuāli, lai virtuve saglabātu savu izskatu un funkcionalitāti pēc iespējas ilgāku laiku. Esam pārliecināti - kvalitāte sākas ar cilvēku. 

Jāatceras, ka kvalitāte prasa laiku un steigā nav iespējams izveidot konkurētspējīgu produktu. Tādēļ vienmēr atgādinām, ka tas ir ieguldījums nākotnē, jo katra mazākā virtuves detaļa prasa uzmanību, precizitāti un rūpes. Gaidīšana noteikti būs tā vērta!

 

Jaunākās tehnoloģijas

Arens vienmēr tiecas uz izaugsmi un spēju piedāvāt pašus jaunākos un ērtākos risinājumus. Viss ražotnes darba process ir maksimāli automatizēts, lai atvieglotu darbinieku ikdienu un novērstu cilvēciskās kļūdas. Jaunās tehnoloģijas ļauj veikt tādas darbības kā 3D frēzējumus un malu apstrādi ar lāzeru – Laser Tec. Šis ir nemainīgi aktuāls, un, Arens klientu iecienīts, tehnoloģisks risinājums, kas darbojas bez līmes un nodrošina fasāžu materiālu, mēbeļu karkasa un visu materiālu detaļu perfektu izskatu un daudz ilgāku kalpošanu. 

Lepojamies, ka ražotnē tikko ieviesta arī jaunā 160m sortēšanas robotizētā līnija, kas nodrošina vēl augstāku precizitāti, ātrākus izpildes termiņus un labāku cenu mūsu kientiem. 

 

Precizitāte līdz milimetram

Savas pastāvēšanas laikā Arens ir izstrādājis sistēmu, kas nodrošina viena līmeņa kvalitāti visām mēbelēm. Galvenie virtuves mēbeļu elementi tiek rūpnieciski montēti jau ražotnē, kas nodrošina precīzu detaļu savienojumu, kā arī risinājumu ilgtspējību. Rūpnieciska mēbeļu izgatavošana sniedz iespēju izgatavot vairākus vienādu mēbeļu komplektus. 

Mūsu kvalitātes formula ir arī nemitīga vēlme augt un attīstīties, lai neapstātos pie sasniegtā un spētu sniegt klientam to, kas citiem šķistu neiespējams. 

 

Plašais materiālu sortiments

Arens piedāvā vienu no plašākajiem mēbeļu materiālu un apstrādes iespēju klāstiem Latvijā. Mūsu ražotās virtuves tiek piemērtotas katra klienta individuālajām vēlmēm un vajadzībām, piedavājot gan klasiskas, gan modernas virtuves iekārtas no ekonomiska, līdz pat luksus klases segmentam, ko nosaka furnitūras komplektācija un fasāžu materiālu ekskluzivitāte.

Tikai daži no piedāvātajiem furnitūras risinājumiem var būt – plaukti mēbēļu skapīšiem, iekšējie grozi, masīvkoka atvilktnes, elektrolifti durtiņu atvēršanas vajadzībām un transformer durvīm, kas ļauj aiz tām paslēpt visu virtuves iekārtu vai, piemēram, cepeškrāsni. 

Līdzīgi ir ar fasādēm, tās var būt no vienkāršākiem laminātiem vai no šī brīža aktualitātes - nano materiāliem! Iespēju ir daudz un dizaina risinājumu izvēle ir prakstiski neierobežota.

Dizainers Roberts par funkcionāli ērtu virtuvi

Kā labāk rīkoties, kādus materiālus un furnitūru izvēlēties, ja vēlaties īpaši ērtu un funkcionālu virtuvi? Kā iespējams atvieglot savu ikdienu? Par to vairāk stāsta Arens dizainers Roberts.

Dizainere Regīna par virtuvēm un maziem bērniem

Kā plānot savas virtuves dizainu un ergonomiku, ja mājoklī ir mazi bērni? Kas jāņem vērā un no kā jāizvairās? Kā iespējams atvieglot savu ikdienu? Par to vairāk stāsta Arens dizainere Regīna.

Ko darīt, ja gatavošana ir hobijs?

7 veidi, kā savu virtuvi padarīt par īstu ēst gatavošanas entuziastu sapni

Katra virtuve pilda savas funkcijas – kādai ir tikai dekoratīva nozīme, kādā tiek gatavotas tikai brokastis brīvdienu rītos, taču kādā ik dienas notiek intensīva rosība un gaisā virmo kārdinošas smaržas, kas liecina par biežu ēst gatavošanu. Arens Rīga dizaineru komanda sagatavojusi vairākus padomus, kā virtuvi pielāgot cilvēkiem, kuriem gatavošana ir bauda ik dienas.

Izmantotie materiāli

Gatavošana bieži vien var ietekmēt materiāla ilgmūžību – darba virsma var tikt saskrāpēta, deformēta vai bojāta karstu trauku ietekmē. Būtiski izvēlēties praktiskus un izturīgus materiālus, piemēram, akmeni, krāsoto MDF, Nano Fenix, kas ir viegli kopjami un ar minimālu iespēju tikt saskrāpētiem.

Piekļuve skapīšiem

Darbojoties virtuvē, īpaši, kad jācenšas pagatavot maltīti pēc iespējas ātrāk, būtiska nozīme ir skapīšu atvēršanas funkcijām. Gatavojot bieži vien rokas ir aizņemtas, tāpēc lieliski šādā gadījumā noderēs skapīši, kuru durvis atveramas ar elektrisko push sistēmu – ērta un ātra piekļuve vajadzīgajām lietām. 

Uzglabāšanas vieta

Ja mājās gatavojat daudz un bieži, jāieplāno arī papildus vieta, kur glabāt pārtiku, traukus un piederumus. Tie var būt gan skapīši, gan atvilktnes, gan iebūvēti plaukti.

Papildus darba virsma

Virtuves sala ir lielisks risinājums, kas veido papildus vietu gatavošanai un arī ēšanai. Kulināro izvirtību procesā sala būs veids, kā ērti komunicēt un ļaut darboties vairākiem cilvēkiem vienlaikus. Tāpat papildus darba virsmu iespējams iegūt to veidojot dziļāku – 70cm vai 75cm virsma sniedz papildus vietu aiz plīts un izlietnes, kā arī virtuves pamatdaļā, kas labi noderēs gan gatavojot, gan servējot ēdienu. Ne vienmēr svarīgākais ir visu veidot, kā pieņemts. Reizēm ir jāļaujas intuīcijai un jāveic nelielas korekcijas.

Papildus ierīces

Kad runa ir par gatavošanu, iespējām robežu nav. Iebūvēta vakuuma vai sildīšanas atvilktne, grila virsma, vīna skapis – tās ir tikai dažas no lietām, ko Arens Rīga var iebūvēt klienta virtuvē, lai gatavošanas pieredzi padarītu košāku un patīkamāku.

Funkcionāla tehnika

Profesionāla un izturīga cepeškrāsans – savu klientu virtuvēm Arens Rīga piedāvā izcilo Gaggenau tehniku kopā ar jaudīgu un viegli kopjamu tvaika nosūcēju, kas vairos entuziasmu izmēģināt jaunas receptes. Tāpat, ja virtuves platība ļauj, liels ieguvums gatavošanas entuziastiem ikvienā virtuvē būs vairākas cepeškrāsnis. Savukārt, ja vietas nav tik daudz, tad iespējams iegādāties cepeškrāsni, kas pilda vairākas funkcijas vienlaikus, piemēram, cepeškrāsns ar tvaiku vai cepeškrāsns ar mikroviļņu krāsni. Šādā veidā pavērsies plašākas iespējas ēdiena pagatavošanai. 

Divdurvju ledusskapis vai ledusskapis un saldētava – ja vieta ļauj. Lielais daudzzonu iebūvētais ledusskapis ar atsevišķu, zem virsmas iebūvējamo mazo saldētavu, ir lielisks risinājums, ja parastie nav gana ietilpīgi. Ja vieta atļauj un pastāv nepieciešamība, ir iespēja iebūvēt lielos divdurvju side-by-side ledusskapjus vai arī savietot atsevišķu, līdzās stāvošu saldētavu un ledusskapi. 

Plašākas plīts virsmas (90cm) lieliski noder, lai brīvāk varētu izvietot traukus gatavošanai, kā arī lai iegūtu papildus riņķi. Īpaši ieteicams izskatīt indukcijas apvienojamo gatavojamo zonu virsmas, kas ļauj novietot dažādu izmēru traukus, kā piemēram grilpannu, kā arī multi-zonu virsmas brīvi izvietojamiem traukiem.

Trauku mazgājamā mašīna palīdz uzturēt virtuvi kārtībā, jo netīrie trauki nekrājas un neaizņem izlietni, neveido haosu. Šādu palīgu virtuvē īpaši novērtēs tie, kas bieži uzņem viesus vai daudz gatavo priekš maziem bērniem.

Ergonomika

Ergonomikai un izvietojumam virtuvē ir liela nozīme, lai intensīvi gatavojot nav jāskrien no viena gala uz otru. Šī iemesla dēļ ļoti labi jāizplāno darba trijstūris, lai viss būtu savās vietās un “pie rokas”. Gan vizuāli, gan funkcionāli virtuvē iederēsies lielā sala, kas ikdienā kalpos kā brīva virsma gatavošanas procesiem, bet svētku laikā ļaus piedalīties visai ģimenei vai draugiem, tādējādi nodrošinot visiem kopīgu uzturēšanās vietu. 

Piesakies konsultācijai

 

Sāļie eklēri Jāņu garšās

Ik katri svētki ir īpaši! Jā, arī Līgo svētkus iespējams pārvērst pārsteigumā - garšu pārsteigumā. Tāpēc sadarbībā ar gardumu meistari Annu Pannu piedāvājam sāļos eklērus, iekļaujot Jāņu pamatgaršas. 

Mīklas pagatavošana

  • 250 g ūdens
  • 110 g sviests
  • šķipsna sāls
  • 30 g cukurs
  • 140 g milti
  • 4 olas

Katliņā lej ūdeni kopā ar sviestu. Pievieno sāli un cukuru. Uz vidēji lielas uguns silda līdz sviests izkusis. Noņem no uguns un pievieno miltus. Intensīvi maisa līdz iegūta stingra, "gumijota" masa. Liek atpakaļ uz uguns un silda jeb žāvē to vēl 2-3 minūtes, nepārtraukti maisot. Pēc tam mīklu liek miksera bļodā vai maisa ar roku vismaz 3-5 minūtes, kamēr tā atdziest.

Visu laiku intensīvi maisot, pa vienai pievieno olas. Pēc olu pievienošanas maisa vēl mazliet, līdz mīkla kļuvusi pilnīgi vendabīga. Mīklu pilda konditorijas maisiņā ar uzgali. Tikmēr krāsni sakarsē līdz 200°C. Cepamo plātni noklāj ar cepamo papīru, un uz tā veido 8 cm garus eklērus. Liek cepties krāsnī  25-30 minūtes jeb līdz eklēri kļuvuši zeltaini brūni no visām malām. Kad tie ir gatavi, liek eklērus atdzesēties. Tikmēr pagatavo krēmu.

Vārītais krēms ar sieru

  • 3 olas dzeltenumi
  • 20 g kukurūzas ciete
  • šķipsna sāls
  • 250 g saldais krējums vai piens
  • 50 g čedaras siers 
  • 50 g parmezāns
  • 50 g sviests

Katliņā lej saldo krējumu vai pienu un silda to uz ļoti mazas uguns aptuveni 10 minūtes - līdz pirmajiem burbulīšiem. Nedrīkst ļaut uzvārīties! Atsevišķā bļodā puto olas dzeltenumus kopā ar kukurūzas cieti. Puto līdz masa kļuvusi gaiši dzeltena. Turpinot putot, lēnām pievieno silto masu. Kad viss samaisīts, to lej atpakaļ katliņā un uz nelielas uguns, nepārtraukti maisot, vāra līdz masa sabiezējusi. Krēmu liek bļodā un pievieno rīvetus abus sierus. Turpinot maisīt, pa vienam gabaliņam pievieno aukstu sviestu. Tas dos krēmam vēl krēmīgāku konsistenci. Kad viss samaisīts, krēmu pārklāj ar pārtikas plēvi un ļauj atdzist. 

Dekorē ar krēmiem! Droši var izvēlēties vienu vai vairākus.

Avokado muss

  • 2 lieli avokado
  • 1 laima sula un miziņa
  • šķipsna čili pulveris vai asā paprika
  • liela šķipsna sāls

Sastāvdaļas blenderē kopā līdz izveidojusies krēmīga masa. 

Burkānu pastēte

  • 1 kg burkāni
  • 20g sviests
  • 1 tēj.k. kumīns
  • 1 tēj.k. koriandrs
  • šķipsna sāls
  • 1 ēd.k. tahini
  • ½ laima vai citrona sula

Krāsni sakarsē līdz 180°C. Burkānus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos, pārber ar sāli un cep krāsnī 30-45 minūtes, kamēr mīksti. Pēc cepšanas nedaudz atdzesē. Pēc atdzesēšanas pievieno pārējās sastāvdaļas un blenderē līdz izveidojusies krēmīga masa. Pēc garšas vari pievienot vēl mazliet sāli vai sviestu. 

Olu krēms

  • 4 vārītas olas
  • ½ tēj.k. paprikas pulveris
  • liela šķipsna sāls 
  • ceptas bekona šķēlītes
  • 50g saldais krējums vai majonēze 

Visas sastāvdaļas blenderē kopā līdz masa kļuvusi viendabīga.

Mārrutku krēms ar garnelēm

  • 200g krēmsiers
  • 50g saldais krējums
  • 1 ēd.k. mārrutki
  • 300g vārītes garneles
  • škipsna sāls
  • 1 ēd.k. sasmalcinātas dilles

Krēmsieru puto kopā ar dillēm, mārrūtkiem un sāli. Kad masa kļuvusi viendabīga, pievieno saldo krējumu un ieputo. Garnelītes sasmalcina un pievieno masai.

Mazi bērni un virtuves dizains

5 ieteikumi, ko ņemt vērā virtuvē ar maziem bērniem

Jaunas virtuves ierīkošana mājās ir atbildīgs lēmums, pirms kura pieņemšanas ikvienam būtu jāveic vajadzību izvērtēšana. Viens no būtiskākajiem jautājumiem, kas var ietekmēt virtuves dizainu un funkcionalitāti, ir ģimenē augošs mazs bērns. Arens Rīga dizaineru komanda dalās ar 5 ieteikumiem, kas jāņem vērā, lai virtuvi padarītu par drošu telpu.

Izturīgi materiāli

Ne tikai mazi bērni, bet arī mājdzīvnieki var negribot deformēt vai sabojāt materiālus, kas izmantoti virtuves fasādes vai virsmu ražošanā. Skrāpēšana, zīmēšana, knibināšana, apliešana… Tie ir tikai daži no “nedarbiem”, ar ko nākas saskarties, kad virtuvē saimnieko mazākie mājas iemītnieki. Izvēloties materiālus, no kā ražot mēbeles, Arens Rīga dizaineri iesaka pievērst uzmanību tādiem materiāliem, uz kuriem mazāk redzamas nolietojuma pēdas un kas ir izturīgāki pret ūdens šļakatām un aktīvām spēlēm ar ūdeni. Vislabāk būtu piemērots LASERTEC tehnoloģijas akrils vai FENIX, kas ir izturīgs gan pret skrāpējumiem, gan mitrumu, tāpat var izmantot arī laminātu vai masīvkoku. Savukārt galda virsmai – dabīgo vai mākslīgo akmens segumu. Lai saglabātu mēbeļu un virsmu ilgmūžību, būtu jāizvairās no stikla, krāsota vai finierēta MDF materiāla, kā arī masīvkoka galda virsmas.

Pārdomāts augstums

Ja bērns ir vecumā no 3-4 gadiem, kad staigā pats un izzina visu, kas atrodas apkārt, jāpadomā par vietām, kas ir viegli aizsniedzamas. Piemēram, atvilktnei ar nažiem būtu jāparedz speciāls slēdzis, un plauktam, kur glabājas glāžu kolekcija – pietiekami augstu, lai bērns neaizsniegtu un nesavainotos. Tas attiecas arī uz tehniku un elektrības izvadiem – tai jābūt aprīkotai ar maksimālu bērnu drošību, nepieļaujot risku, ka mazākie ģimenes locekļi paši var iedarbināt plīts virsmu vai ieslēgt tējkannu.

Klātbūtne gatavojot

Gatavošana kopā ar bērnu ir ne tikai jautrs, bet arī ļoti svarīgs aspekts, lai radītu prieku, saikni un priekšstatu par ēdiena tapšanas procesu. Lai virtuve nebūtu tikai drauds mazajiem rakariem, ir jāparedz iespēja tiem arī palīdzēt mammai un tētim, virtuvi aprīkojot ar mazām kāpnītēm, bērniem drošu paaugstinājumu, kas ļautu bērnam piedalīties procesā.

Vieta, kur kopīgi ieturēt maltīti

Nenoliedzami, kopīgas brokastis, pusdienas vai vakariņas ir svarīgs aspekts un norma, ko ieviest ģimenes ikdienā. Arī ar galda izvēli jābūt kritiskiem, ja ģimenē aug bērni. Lai arī cik skaisti un stilīgi dzīvokļa interjerā izskatītos augstā bāra lete, tā nedrīkst būt vienīgā ēšanas vieta. Kopējam galdam ir jābūt tādam, lai pie tā bez problēmām var apsēdināt bērnu vai piebīdīt speciālo mazuļu ēdam-krēslu.

Izturīgas atveramās un izbīdāmās sistēmas

Maziem bērniem, kas izbauda mirkļus virtuvē, patīk ierāpties skapīšos vai ielīst kādā atvilktnē. Šādos gadījumos (arī tad, kad notiek nejauša uzspiešana) virtuves atvilktņu un grozu sistēmām jābūt īpaši augstas noturības, lai nedeformētu un nenolauztu konstrukcijas.

Tāpat svarīgi ir izvairīties no push-open atvilktnēm vai atvilktnēm, kas atveras ar elektromehānismu, jo tās var atvērt netīšām. Un savainoties ar šādu atvilktni ir tik viegli un ātri, ka vecākiem būs grūti uzķert mirkli, kurā kas tāds var notikt.

Arens Rīga dizaneru komanda ir ļoti pieredzējusi, radot virtuves visdažādākajiem klientiem – arī ģimenēm ar maziem bērniem. Tikšanās laikā ar kādu no dizaineriem nav jāsatraucas, ka kaut kas varētu “izkrist no galvas” – variet būt droši, ka tiks uzdoti īstie jautājumi, kā rezultātā Jūsu ģimene tiks pie modernas, funkcionālas, izturīgas un bērniem drošas virtuves!




Piesakies konsultācijai

 

Maza telpa un virtuve

Interjera dizaineri iesaka: kā mazā telpā iekārtot sapņu virtuvi

Mums katram ir sapņu vīzija par to, kādai vajadzētu izskatīties ideālajai virtuvei. Kādas krāsas un materiāli tiks izmantoti, kāda virtuves tehnika atvieglos ikdienu, kādas glāzes un trauki tiks celti ģimenes galdā un kā tiks uzņemti un cienāti viesi. Arens Rīga dizaineru komanda dalās ar padomiem, kā telpas platībai un plānojumam neļaut ierobežot dizaina un funkcionalitātes iespējas Tavā sapņu virtuvē.

Krāsu izvēle

Lai radītu plašuma sajūtu un vizuāli palielinātu telpu, materiālos un dekorācijās ieteicams izmantot gaišas krāsas. Tās atstaros gaismu, un interjers radīs svaigu un sakoptu iespaidu. Starp citu, pretēji populārajiem mītiem, baltās virsmas ir daudz praktiskākas kā tumšās.

Materiālu izvēle

Gluži kā krāsas, arī izmantotie materiāli var radīt ilūziju, ka telpa ir plašāka, kā patiesībā ir. Glancēti, caurspīdīgi vai atstarojoši materiāli telpā ienesīs vairāk gaismas, kas radīs plašuma sajūtu.

Apgaismojums

Lai nelielu virtuvi padarītu mājīgu un plašu, pareizais apgaismojums var spēlēt būtisku lomu. Tam jābūt vienveidīgam, patīkami uztveramam, bez skarbām ēnām, kas sašaurina telpu. Apgaismojumu ieteicams kārtot vairākos līmeņos – griestos, skapjos, bāra letē.

Virtuves izkārtojums

Vairumā gadījumu nelielām virtuvēm optimāls ir L-veida izkārtojums. Pirmkārt, tas ir kompakts, un, otrkārt, tas ļauj izmantot divas blakus esošās sienas un to stūri. Tas ļauj iekātot plīts virsmu, izlietni un ledusskapi pēc “darba trijstūra” principa. Ja tomēr nav iespējams izveidot L-veida virtuvi, maksimāli prātīgi jāizmanto esošā vieta, lai darba virsma paliek brīva gatavošanas procesiem.

Telpu apvienošana

Telpas pārbūve ir komplicētāka metode kā materiālu vai krāsu ieviešana, taču visnotaļ efektīva. Virtuves un dzīvojamās istabas (vai jebkuras citas telpas) apvienošana veidos studio tipa telpu. Lai gan šāds variants neradīs platības pieaugumu, tas palīdzēs radīt plašākas telpas sajūtu un vietu atsevišķai ēdamzonai.

Tehnikas apvienošana

Pat ja virtuves telpa ir neliela, tai nevajadzētu samazināt vēlmi un iespējas gatavot. Mazām virtuvēm visprātīgāk būtu izvēlēties apvienotu un labāk tieši iebūvētu tehniku. Piemēram, cepeškrāsns ar mikroviļņu krāsns funkciju vai zem darba virsmas iebūvēts ledusskapis ar saldētavu.

Mazāka izmēra jeb kompaktā tehnika

Ar 45cm trauku mašīnu var nodrošināt vairāk vietas grīdas skapju funkcionalitātei, piemēram, pieļaujot šaurā pudeļu un garšvielu turētāja ievietošanu, stūra grozu sistēmas vai platāku atviktņu novietošanu, kas uzlabotu iekārtas lietošanas ērtību un funkcionalitāti.

Tehnikas un virsmu izvietojums

Mazās telpās gatavošana var būt neērta, īpaši, ja to vienlaikus dara vairāki cilvēki. Šī iemesla dēļ īpaši svarīgs ir ledusskapja – plīts virsmas – izlietnes izvietojums. Funkcionalitāte ir virtuves galvenā īpašība, tāpēc jāsaglabā visa gatavošanai nepieciešamā sadzīves tehnika, padomājot par tās optimālo novietojumu un savietojamību. Piemēram, pacelta cepeškrāsns augstajā skapī ir ērtākais risinājums, taču mazas telpas gadījumā tas laupīs darba virsmas laukumu.

Brīva galda virsma

Lai radītu maksimālu brīvības un plašuma sajūtu, horizontālajām virsmām būtu jāpaliek brīvām. Tas nozīmē, ka viss, kas parasti atrodas uz galda virsmas (no ēdieniem līdz aprīkojumam), ir paslēpts atvilktnēs un skapjos. Ar šo uzdevumu varētu palīzēt Arens Rīga piedāvāta furnitūra, piemēram, skapis zem izlietnes ar iebūvētiem konteineriem (gan atkritumu, gan dažādu līdzekļu ērtai uzglabāšanai). Lai maksimāli aizpildītu telpu ar funkcionāliem mehānismiem, noderēs šaurs grozs ar plauktiem vai 150mm grozs dvieļiem. Tāpat vērtīgas ir sienas reilinga sistēmas, kas nodrošina vietu garšvielām, gatavošanas ierīcēm, dvieļiem u.tml, saglabājot skapju un galda virsmas brīvas.

Skapīšu izvēle

Virtuves skapīšus ieteicams izvietot maksimālā augstumā, pēc iespējās mazāk dalot tos horizontāli, lai neradītu sadrupinājuma vai smagnēju sajūtu. Tāpat būtu jāizvairās no platiem skapjiem, jo mazā virtuvē pat 60cm plats sienas skapis izskatīsies “smags”.

Galda virsma

Lai arī pilnvērtīgu kopgaldu sala neaizstās, tas tomēr ir ērts un praktisks vairants, kā iekārtot mazu virtuvi. Pussala ar skapīšiem un atvilknēm būs laba vieta, ko izmantot gan mantu uzglabāšanai, gan kopīgām maltītēm.

Lai arī telpas plānojums un platība ir ļoti būtisks faktors, kas ietekmē virtuves dizaina un funkcionalitātes iespējas, tam nav jābūt ierobežojošam šķērslim. Virtuves mēbeles, kas atrodamas tirdzniecības centros un veikalos, tiek uzskatītas par universālām mēbelēm, bet, ja runa ir par nelielu vai komplicētu telpu, īstais risinājums būs profesionāla dizainera redzējums un pieredzējuša mēbeļu ražotāja individuālā pieeja ikvienai telpai.

Par Arens Rīga:

ARENS – pirms 27 gadiem radies Igaunijas lielākais uzņēmums, kas piedāvā pilna servisa virtuvju ražošanu – sākot ar individuāla dizaina izstrādi kopā ar dizaineri, līdz pat ražošanai, montāžai un virtuves mēbeļu uzstādīšanai mājoklī.

Kvalitāte, inovatīvi risinājumi, plašas iespējas un individuāla pieeja ir Arens galvenie vadmotīvi. Šobrīd jau vairāk kā 120 000 ģimenes bauda ikrīta kafiju un brokastu mielastu virtuvē, kas radīta Arens.

Dizaineru komandas radošums un pieredze ne tikai Baltijā, bet arī Skandināvijas valstīs apvienojumā ar modernākajiem materiāliem un augstākajiem ražošanas standartiem radīs īpašu vietu ikviena klienta mājoklī. Izprotot vajadzības, vēlmes un iespējas. Lai radītu īpašas sajūtas, jaunas garšas un neaizmirstamus piedzīvojumus. Ne velti saka, ka labākās sarunas rodas virtuvē!

 

Piesakies konsultācijai

 

DIZAINA UN GARŠAS FESTIVĀLS 2019

2019. gada pavasari ieskandinājām ar Dizaina un garšas festivālu Arens salonā Decco centra kvartālā.

Mūsu tēma bija četras maņas: sagaršo, sadzirdi, saredzi, sajūti. Kāpēc? Jo virtuvi iespējams uztvert tik dažādi un tik krāšņi.  Katrs mēs savā virtuvē novērtējam ko citu. Kādam tā būs svētdienas pankūku smarža, kādam tā būs vēsa un spēcīga akmens darba virsma, vēl kāds apbrīnos virtuves krāsu salikumu vai priecāsies par čaukstoņu uz pannas.

Pasākumu papildināja ne tikai tematiskas aktivitātes, bet arī Viesistaba šefpavāra Gata Grosberga meistarklase Gaggenau virtuvē. Šefpavārs gatavoja Āzijas Streetfood. Kāpēc tieši Āzijas? Jo Streetfood aizsākumi ir meklējami Āzijā. Runā, ka senajā Ķīnā Streetfood bija nabadzīgās tautas ēdiens, bet turīgie iedzīvotāji pa kluso sūtīja kalpus to iegādāties sev.

SAŅEM DĀVANĀ SIRIUS TVAIKA NOSŪCĒJU

Līdz jūnija beigām izmanto iespēju un, pasūtot virtuvi, saņem iebūvējamo tvaiku nosūcēju bez maksas! Šis Sirius modelis pie mums ir viens no populārākajiem, jo tas ir ne tikai jaudīgs, bet arī uzbūvēts tā, ka tvaika plūsmai nav iespējas nonākt atpakaļ telpā.

 

NĀKOTNES DIZAINA KOKTEILIS 2018

Laiks skrien ātri, bet atmiņas paliek! 
Liekas, ka tikai vakar baudījām iedvesmas pilnu dizaina pēcpusdienu kopā ar mūsu brīnišķīgajiem klientiem un sadarbības partneriem. Pasākums ne tikai priecēja ar savu atmosfēru, bet sniedza noderīgu informāciju par aktuālākajām tendencēm materiālu izvēlē. Garšu kārpiņām, restorāna “Viesistaba” šefpavārs, Gatis Grosbergs, ļāva baudīt restorāna cienīgu ēdienu, kurš tapa mūsu acu priekšā, izmantojot "Gaggenau" tehniku. Savukārt virtuves sadzīves tehnikas zīmols "Franke" iepazīstināja ar pašiem jaunākajiem produktiem. Pasākuma apmeklētājiem tika dota iespēja aplūkot "KWC" premium klases izlietni ar INTOP iestrādi virsmā kopā ar dabas iedvesmotu ūdens maisītāju, kas vairāk līdzinās strūklakai. Bet viens no vadošākajiem akmens virsmu ražotājiem "Caesarstone" prezentēja jaunākās akmens virsmu faktūras un toņus. Tas tik bija piedzīvojums, kuru noteikti nākotnē plānojam atkārtot!

DECCO CENTRS

Arens tagad jaunajā DECCO CENTRĀ!

Pēc 13 gadu veiksmīga darba, atveram jaunu salonu DECCO CENTRĀ. Paldies klientiem par uzticību, jo šie ir mūsu kopīgie panākumi. Klientu novērtējums ir tas, kas mūs iedvesmo turpināt tiekties pēc labākā.

Latvijas tirgū mēbeļu ražotājs Arens veksmīgi darbojas jau vairāk nekā 13 gadus, un pagājušā gadā izskaņā vēra druvis jaunam salonam DECCO CENTRĀ, Rīgā, Katlakalna ielā 6D. Arens, kas specializējas virtuves mēbeļu segmentā, šobrīd pamatoti uzskatāms par vienu no nozares līderiem un starptautiskajā trigū pazīstams jau vairāk nekā 20 gadus, klientiem nodrošinot pilna spektra papakalpojumus mēbeļu izgatavošanā: līdzās virtuves mēbeļu izveidei, piedāvājums ietver skapju, garderobes sistēmu, viesistabu un vannas istabu mēbeļu dizainu un ražošanu. Jaunajā salonā klientiem ir iespēja iepazīties ar plašo virtuves sistēmu piedāvājumu, saņemt individuālas konsultācijas, kā arī klātienē uzzināt par aktuālajām 2018. gada tendencēm un jaunākajām tehnoloģijām mēbeļu izgatavošanā.

Visi laipni gaidīti jaunajā DECCO CENTRĀ, Katlakalna iela 6D, Rīga!

NANO TEHNOLOĢIJA

JAUNUMS - nano materiāls fasādēm un darba virsmām.

FENIX NTM® ir necaurredzams nanotehnoloģiju materiāls. Tas savieno estētiku risinājumu ar augstu tehnoloģisko sniegumu. Tas ir ražots, izmantojot nākamās  paaudzes sveķus. Pateicoties tehnoloģiskajam risinājumam, FENIX NTM® piemīt uzlabotas īpašības. NANO materiāls ir izteikti matēts, patīkams pieskārieniem, tas neatstāj pirkstu nospiedumu pēdas, tam piemīt īpašība sadziedēt skrāpējumu paliekas, izmantojot termisko iedarbību. Tāpat šo materiālu ir viegli uzturēt un tīrīt. Tas ir mitrumizturīgs, antibakteriāls, izturīgs pret skrāpējumiem un sausu karstumu, kā arī virsmu neietekmē skābes šķīdinātāji un sadzīves tīrīšanas līdzekļi.
Pateicoties FENIX NTM® īpašībām, tas var tikt izmantots gan vertikālām, gan horizontālām virsmām, kā arī tam ir plašas dizaina iespējas – to var izmantot virtuvēs, vannasistabās, guļamistabās un citās telpās gan kā virsmu, gan kā fasāžu materiālu.
FENIX NTM® īpašības padara to par augstas klases materiālu, turklāt to var izmantot kā alternatīvu citiem materiāliem.

Galerijā apskatāma virtuve, kuras fasādēm ir izmantots nano materiāls melnā krāsā.

SIGNE MEIRĀNE GATAVO

Kulinārijas eksperte Signe Meirāne novērtē Arens!

2016 gads iesākās ar īpašu gardu notikumu - Signes Meirānes ciemošanos Arens salonā. Pasākuma laikā kulinārijas eksperte gatavoja sulīgu pīles cepeti ģimeniskām vakariņām, un gaisīgus persiku mafinus - bērnu sajūsma bija acīmredzama!

Signei Meirānei bija tas gods pirmajai izmēģināt jauno SIEMENS 3in1 cepeškrāsni. Ar ko tā ir tik īpaša? Tā ietver sevī ne tikai cepeškrāsni, bet arī tvaika un mikroviļņu krāsni, kas ievērojami paātrina gatavošanas laiku. Turklāt cepeškrāsns ir aprīkota ar gudru un viegli saprotamu TFT ekrānu. 3in1 ir papildināta ar dažādu ēdienu režīmiem, kas Jums ļauj izvēlēties vēlamo ēdienu, svaru un pārējo cepeškrāsns izdarīs Jūsu vietā. Plašāku informāciju iespējams iegūt Arens salonā.

Virtuve, kurā tika pagatavots pīles cepetis un persiku mafini, ir izgatavota no Nano materiāla apvienojumā ar riekstkoka finierējumu. To papildina transformējamas durvis, aiz kurām paslēpts bārs. Interesanti risinājumi ir no virsmas izbīdāmi S-Box garšvielu un nažu turētāji. Tāpat šā brīža aktualitāte - iebūvējams vīna skapis.

Lejupielādē rokasrāmatu "Dizains virtuvei" un apskati Signes Meirānes recepti, kā arī iegūsti vērtīgu informāciju par virtuvēm intervijā ar interjera dizaineri Natāliju Mitinu un citiem speciālistiem.

"Dizains virtuvei" rokasgrāmata